„S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună”, a declarat şeful diplomaţiei ruse la postul de televiziune Rossia-24, adăugând că „important este să se afle cine se află în spatele acestei crime”

Lavrov a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost „să submineze procesul de normalizare a relaţiilor dintre Rusia şi Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria”.

Şeful diplomaţiei ruse şi-a exprimat convingerea că la reuniunea de marţi de la Moscova, cu omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, şi iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care „vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat şi comis această crimă”.

La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat luni seară că „răspunsul la asasinarea ambasadorului rus în Turcia va fi consolidarea luptei împotriva terorismului”. 

Ambasadorul Karlov a fost împuşcat de un poliţist turc în vârstă de 22 de ani în timpul inaugurării unei expoziţii foto şi a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara. Asasinul înaltului diplomat rus a fost împuşcat de forţele de securitate turce.