Imigranţii erau intoxicaţi cu monoxid de carbon, iar unii dintre ei erau chiar inconştienţi, potrivit unor medici. Ei au primit îngrijiri la spital, în zonă, şi se află acum în afara oricărui pericol, a anunţat ministrul croat al Sănătăţii.

„Este o afecţiune gravă şi este bine că au fost găsiţi”, a declarat pentru agenţia Hina ministrul Milan Kujundzic. „Cei mai mulţi vor fi externaţi, însă trei sau patru vor rămâne internaţi sub observaţie”, a adăugat el.

Kujundzic a precizat că doi copii, în vârstă de zece şi 12 ani, se aflau printre imigranţii găsiţi în dubă. Toţi cei aflaţi în vehicul au suferit de frig şi foame, iar unii au spus că nu au mai mâncat de cinci zile.

Poliţia a anunţat că a oprit duba, cu numere de înmatriculare britanice, sâmbătă seara, în apropiere de Novska, lângă frontiera cu Bosnia.

În urma acestui incident, doi cetăţeni bulgari sunt cercetaţi penal pentru trafic de imigranţi. Vehiculul se îndrepta către vest, spre Zagreb, iar de acolo către vestul Europei.

Mii de imigranţi sunt blocaţi în Serbia vecină şi caută modalităţi prin care să ajungă în state membre UE, ca Ungaria sau Croaţia. Mulţi apelează la traficanţi pentru a-i trece frontiera ilegal.