„Cer tuturor părţilor şi comunităţii internaţionale să respecte acordul de armistiţiu şi să susţină punerea în practică a procesului de evacuare", a scris Erdogan, într-o serie de mesaje pe contul său de Twitter.

„Armistiţiul negociat de Turcia la Alep şi continuarea evacuărilor sunt ultima speranţă care le rămâne celor nevinovaţi", a adăugat el.

Evacuarea estului Alepului face parte dintr-un acord de încetare a focului, negociat de Moscova şi Ankara, şi intrat în vigoare joi după eşecul unei prime tentative cu o zi înainte. Acţiunea a fost totuşi suspendată vineri de regimul sirian care acuză opoziţia de a nu fi respectat termenii acordului.

Declanşată joi, operaţiunea de evacuare ar urma să dureze mai multe zile şi, odată terminată, ar permite regimului să proclame recucerirea totală a celui de-al doilea oraş al Siriei şi astfel să înregistreze cea mai importantă victorie a sa în acest conflict care durează din 2011.

„Poporul din Alep nu este singur", a scris de asemenea Erdogan. "Vom face tot ceea ce stă în puterea noastră pentru salvarea de vieţi inocente", a mai promis acesta.