Ciclonul Vardah care a lovit luni statele Tamil Nadu şi Andhra Pradesh a slăbit din intensitate şi este acum însoţit de vânturi de până la 110 kilometri pe oră, transformându-se astfel în "depresiune tropicală".

„În următoarele şase ore va slăbi şi mai mult devenind o depresiune de mică intensitate", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Gestionare a Dezastrelor (NDMA) din India, care a precizat că ploile puternice vor continua în regiune.

Potrivit NDMA, bilanţul ciclonului la Tamil Nadu este de zece morţi, 11.899 de sinistraţi adăpostiţi în 296 de refugii, 55 de locuinţe afectate, 312 drumuri avariate, 4.200 de copaci doborâţi şi 3.400 de stâlpi de electricitate căzuţi la pământ.

Televiziunile au arătat numeroase imagini ale efectelor ciclonului cu ploi torenţiale sau copaci căzuţi, iar NDMA a postat clipuri pe Twitter cu cetăţeni care înfruntau temerar urgiile naturii, cerând populaţiei multă precauţie.

În 2013, trecerea ciclonului Phailin prin statele din Orissa (estul ţării) şi în mai mică măsură la Andhra Pradesh s-a soldat cu 53 de morţi. În 1999, un fenomen meteorologic similar a provocat moartea a 10.000 de persoane la Orissa.