Surse citate de news.ro susţin că Alina Gorghiu a vrut să îşi dea demisia din fruntea partidului în noaptea de duminică spre luni, în urma rezultatelor slabe obţinute de formaţiunea liberală la alegerile parlamentare. Acelaşi lucru a intenţionat să facă, potrivit surselor citate, şi secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Majoritatea preşedinţilor de organizaţii judeţene ai PNL au refuzat însă să accepte demisia celor doi, recomandându-le să rămână în funcţie până la congresul de anul viitor al partidului. Cel mai probabil o să rămânem în formula actuală până la congres”, a declarat pentru News.ro unul dintre liderii PNL prezenţi la discuţii.

În acest timp, mai mulţi lideri de organizaţii PNL s-au grăbit să ceară demisia actualei conduceri încă de duminică seara, la scurt timp după ce au fost făcute publice rezultatele EXIT POLL.

Primul lider de organizaţie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

Alina Gorghiu a promis în luna octombrie că va demisiona de la şefia PNL dacă partidul pe care îl conduce nu va intra la guvernare după alegerile din 11 decembrie.