Conform EFE, pentru a şaptea sâmbătă consecutivă, bulevardul Gwanghwamun a fost luat cu asalt de o mare de oameni echipată cu lumânări electrice, pancarte, portavoci, măşti şi marionete gigantice dedicate lui Park şi prietenei sale Choi Soon-sil, pe care o numesc şi "preşedinta din umbră".

Demonstranţii au sărbătorit sâmbătă înlăturarea provizorie de la putere a lui Park adoptată de parlament în ajun. Decizia legislativului nu a fost suficientă pentru a pune capăt protestelor contra preşedintei. 

Capitala sud-coreeană a fost scena unor petreceri vineri seara, după votul Parlamentului. Oamenii au ciocnit pahare de şampanie, însă majoritatea sudcoreenilor cred că Park ar trebui să-şi asupe responsabilitatea pentru actele comise de prietena sa şi ar trebui să demisioneze.

Conform AFP, decizia Adunării Populare de la Seul presupune suspendarea lui Park, dar pentru ca ea să fie înlăturată definitiv de la putere, Curtea Constituţională trebuie să aprobe decizia Parlamentului. Acest proces ar putea dura şi şase luni.

Choi este acuzată că ar fi intervenit în probleme de stat fără să deţină o funcţie publică şi ar fi şantajat mai multe companii.

Park este acuzată că i-ar fi dat mână liberă lui Choi, fiica unui controversat lider religios care i-ar fi fost mentor lui Park în copilărie. Procurorii au indicat că preşedinta ar fi fost complicea prietenei sale.

Choi este arestată, însă Park a folosit imunitatea oferită de funcţia sa pentru a se sustrage interogatoriilor.

Procurorii vor anunţa duminică rezultatele anchetei în acest caz, inclusiv detalii cu privire la delictele comise de Choi şi acuzaţii aduse unor alţi înalţi demnitari implicaţi.