"UE va acţiona rapid, potrivit procedurilor stabilite, cu obiectivul de a impune alte măsuri restrictive împotriva sirienilor şi organizaţiilor care sprijină regimul, atât timp cât represiunea continuă", a spus ea.

"De la începutul ofensivei regimului sirian şi aliaţilor săi, în special Rusia, intensitatea şi forţa bombardamentelor aeriene asupra Alepului au provocat numeroase victime în rândul civililor şi au devastat zone întinse din oraş, provocând deteriorarea îngrozitoare a situaţiei de acolo", a adăugat Federica Mogherini.

Cele 28 de ţări membre ale UE trebuie să aprobe această decizie şi să stabilească exact personalităţile şi organizaţiile vizate de sancţiuni.

La 14 noiembrie, Cei 28 au aprobat o serie de sancţiuni individuale împotriva unor responsabili ai regimului sirian acuzaţi că iau parte "la violenta represiune" contra populaţiei, vizând de această dată 17 miniştri şi guvernatorul băncii centrale.

A fost o suplimentare a listei personalităţilor regimului Bashar Al-Assad vizate de interdicţia de a intra pe teritoriul UE şi îngheţarea eventualelor bunuri pe care le au în Uniune.

La 27 octombrie au mai fost adăugate zece nume la lista care include în prezent peste 230 de persoane, pe lângă cele 69 de entităţi — grupuri sau organizaţii — afectate de restricţiile în vigoare până în iunie 2017.

Aceste sancţiuni "individuale" se referă la persoanele considerate "responsabile de represiunea violentă exercitată împotriva populaţiei civile din Siria, având legături cu regimul sau oferind sprijinul lor şi/sau în asociare cu astfel de persoane".