"Potrivit ultimelor informaţii, sunt 45 de morţi şi 33 de răniţi în dublul atentat sinucigaş de la Madagali", a declarat Sa'ad Bello, un responsabil al serviciului naţional de urgenţă (Nema) din statul Adamawa.

Un precedent bilanţ anunţase 30 de morţi.

'Cele două femei kamikaze s-au dat drept cliente atunci când şi-au declanşat centurile cu explozivi", a declarat reprezentantul municipalităţii Madagali, Yusuf Muhammad.

Acest dublu atentat nu a fost revendicat imediat, însă procedeul utilizat este cel al grupării nigeriene Boko Haram, care a folosit frecvent la femei sau tinere fete pentru a comite atacuri împotriva populaţiei.

Într-un raport publicat la începutul lui decembrie, centrul de analize International Crisis Group a alertat guvernul nigerian asupra rolului activ al femeilor în acest conflict. "Femeile nu sunt doar victime, dar şi participante active la acest război", potrivit raportului cu titlul "Nigeria: femeile şi insurecţia Boko Haram".

După şapte ani de război, "bărbaţii au fost ucişi disproporţionat", a subliniat raportul, iar femeile, răpite ori care au ales să se alăture grupării jihadiste din convingere, sunt frecvent utilizate ca bombe umane de aproape doi ani de către facţiunea condusă de Abubakar Shekau.