Combatanţii jihadişti, care au lansat în ultimele zile o ofensivă asupra acestui oraş înscris în patrimoniul mondial de către UNESCO, "au avansat până la porţile oraşului", a informat directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman.

"Au loc lupte violente la sol şi în acelaşi timp aviaţia militară a regimului efectuează lovituri împotriva combatanţilor SI", a precizat el.

"Zgomotul luptelor se aude până în interiorul oraşului, iar forţele armate ale regimului sunt mobilizate", a adăugat Rami Abdel Rahman, a cărui organizaţie dispune de o vastă reţea de surse civile şi militare pe întreg teritoriul Siriei.

Cu începere de joi, jihadiştii se află la patru kilometri de oraşul de unde au fost alungaţi în martie de trupele regimului. "Astăzi (vineri), au lansat un nou atac şi au avansat", a mai făcut cunoscut directorul OSDO.

Potrivit Observatorului, cel puţin 49 de membri ai forţelor proguvernamentale au fost ucişi de SI în ultimele zile în cursul acestei ofensive din provincia Homs, unde se află Palmira.