Conform SkyNews, Johnson le-ar fi spus mai devreme ambasadorilor a patru state UE că, personal, el ar fi în favoarea liberei circulaţii în interiorul blocului.

Premierul Theresa May a spus că votul britanicilor de la 23 iunie a fost un mesaj că libera circulaţie a cetăţenilor UE nu poate continua fără schimbări.

În holul unui hotel din Roma, unde Johnson participă la o conferinţă organizată de Ministerul italian de Externe, oficialul britanic a spus că a vorbit cu ambasadorii UE despre Brexit şi că le-a spus că Marea Britanie părăseşte Uniunea tocmai pentru a ţine mai bine sub control imigraţia.

„Am spus foarte clar acelui grup de ambasadori, cred că la micul dejun, că imigraţia a fost un lucru bun pentru Marea Britanie din multe puncte de vedere, dar că a scăpat de sub control şi că trebuie să preluăm din nou controlul”, a spus Johnson.

A intrat apoi în lift, fără să răspundă direct la întrebarea dacă, personal, susţine într-adevăr libera circulaţie. „Să recâştigăm controlul, de aceea părăsim Uniunea Europeană!” a mai strigat oficialul britanic înainte să se închidă uşile.