Corina Creţu se va întâlni luni cu miniştri şi reprezentanţi ai autorităţilor naţionale şi regionale din Suedia pentru a discuta despre implementarea politicii de coeziune în această ţară, şi va vizita proiecte cu finanţare europeană din oraşul Västeras.

Marţi, 8 noiembrie, împreună cu prim-ministrul suedez Stefan Löfvén şi cel finlandez Juha Sipilä, comisarul european va deschide lucrările celui de-al 7-lea Forum din cadrul Strategiei macro-regionale a Uniunii Europene pentru regiunea Mării Baltice. La eveniment, în cadrul căruia se va discuta despre viitorul regiunii şi despre principalele obiective ale Strategiei pentru anul 2030, sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi.

„De şapte ani deja, Strategia UE pentru regiunea Mării Baltice, prima dintre strategiile macro-regionale, sprijină cooperarea în direcţia gestionării provocărilor ce nu pot fi soluţionate la nivel naţional: un transport maritim curat şi sigur, adaptarea la schimbările climatice şi reţele de transport mai bune, ca să dau doar câteva exemple. Însă, sunt încă multe de făcut. Este nevoie, în mod special, de un angajament politic reînnoit şi constant, dar şi de folosirea în comun a resurselor, precum şi de eforturi de comunicare pentru a evidenţia importanţa şi valoarea adăugată a acestei Strategii", a declarat comisarul Corina Creţu.

Un raport de progres în ceea ce priveşte implementarea celor patru strategii macro-regionale existente va fi prezentat până la finalul anului 2016, menţionează comunicatul citat.