Prinţul de Wales a luat parte la dansul ceremonial al sabiei şi a părut foarte amuzat de postura în care s-a aflat - alteţa sa a dansat ţinând o sabie care măsura un metru.

Prinţul Charles a fost primit cu onoruri, pe aeroportul internaţional din Muscat, de ministrul culturii din Oman. O ceremonie de primire a fost organizată pentru cuplul regal, oaspete al conducătorului statului Oman, sultanul Qaboos bin Said al Said.
 
După aceasta, prinţul a mers la noul Muzeu Naţional din Muscat, care prezintă istoria naţiunii, unde a vizitat expoziţiile însoţit de directorul instituţiei, Jamal Al Musawi. Muzeul găzduieşte porţi islamice şi trei morminte ale dinastiei Rasulid, împrumutate de la Victoria & Albert Museum din Londra. Pentru vizitatori, muzeul se va deschide în luna iulie a anului viitor.

După primirea făcută de autorităţi, Camilla s-a întâlnit cu părinţi şi copii dintr-un centru de tratare a cancerului. Oman Cancer Association, care şi-a început activitatea în 2002, a fost fondată de mai multe femei importante din Oman şi de Yuthar Al Rawai, care a supravieţuit de patru ori cancerului.
 
În final, Prinţul Charles şi Ducesa de Cornwall au participat la o ceremonie care a avut loc la biserica Bait Al Noor, care a fost oficiată de episcopul Ciprului şi al Golfului. Slujba a marcat 125 de ani de la ultima vizită în această ţară a primului episcop din Lahore, Thomas Valpy French, care a călătorit în Oman pentru a pune bazele bisericii anglicane în Arabia.

Cei doi membri ai familiei regale britanice vor vizita Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, programul lor cuprinzând 50 de activităţi pentru următoarele şapte zile.

Cuplul promovează, în cadrul vizitei organizate de guvernul britanic, parteneriatele Marii Britanii în zonă, inclusiv legate de conservarea naturii sălbatice şi referitoare la programe de încurajare a femeilor la conducere.