Ministrul de Interne din Franţa a afirmat săptămâna trecută, după evacuarea taberei din Calais, iar Preşedintele francez a confirmat apoi că: „Tabăra de refugiaţi improvizată în Piaţa Stalingrad din Paris, va fi, de asemenea evacuată”. Evacuarea a început vineri dimineaţa la ora locală 6:00 (7:00, ora României), sub supravegherea forţelor de ordine.

Un purtator de cuvânt al Prefecturii din Paris, a declarat că ”Imigranţii, majoritatea provenind din ţări devastate de război, cum ar fi Afganistan şi Sudan, vor fi transferaţi cu autobuzul în centre de refugiaţi din întreaga zonă a Parisului, unde li se vor prelucra cererile de azil”.

„Operaţiunea de evacuare se execută fără probleme până acum", a spus acesta, adăugând că toţi imigranţii vor fi transferaţi în ziua de vineri. Aproximativ 600 de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi la faţa locului. Potrivit estimărilor, în tabăra improvizată din Piaţa Stalingrad s-ar fi adăpostit cel puţin 3.000 de persoane.

Numărul imigranţilor care se refugiază pe străzile Parisului a crescut cu cel puţin o treime, de la evacuarea taberei de refugiaţi din Calais.