"Operaţiunile de căutare şi securitate au permis găsirea a 71 de persoane decedate şi a şase supravieţuitori", a anunţat Unitatea de gestionare a riscurilor de catastrofe din Columbia (UNGRD), care a precizat că 69 de corpuri au fost recuperate.

În avionul care mergea pe ruta Santa Cruz, Bolivia - Medellin, Columbia, se afla şi delegaţia echipei Chapecoense, jucători, staff şi 21 de jurnalişti brazilieni, care urmau să participe la manşa tur a finalei Cupei Americii de Sud, cu Atletico Nacional.

Au supravieţuit prăbuşirii aeronavei trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri. Un al şaptelea supravieţuitor al accidentului, portarul Danilo, a decedat la spital.

Potrivit Reuters, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul lui Follmann, dar starea sa este stabilă. Neto este la terapie intensivă, cu răni la cap, la torace şi la plămâni, iar Ruschel a suferit o intervenţie chirurgicală la coloană.

Autoritatea aeronautică din Columbia a precizat că au fost găsite în bună stare cutiile negre ale avionului. Avionul RJ-85 cu care echipa de fotbal Chapecoense se deplasa în Columbia pentru finala Cupei Americii de Sud cu Atletico Nacional s-a prăbuşit, în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin, după ce pilotul a raportat o problemă de natură electrică.