Doar 29 de persoane au fost salvate miercuri noaptea de paza de coastă italiană şi doar 12 trupuri au fost recuperate, a mai afirmat oficialul UNHCR.

Sami a mai spus că miercuri au avut loc două naufragii în largul Libiei, în care ar fi murit, în total, 239 de oameni, informează BBC şi The Guardian. Informaţiile provin de la doi supravieţuitori care au fost aduşi la mal de către paza de coastă italiană, pe insula Lampedusa.

Peste 4.200 de oameni care încercau să ajungă în Europa şi-au pierdut viaţa în Marea Mediterană în 2016, un număr record în ultimii ani, a anunţat purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Leonard Doyle.

Agenţiile ONU care gestionează criza migraţiei şi alte organizaţii umanitare au avertizat că traversarea Mediteranei din Libia către Italia, deja mult mai periculoasă decât călătoria din Turcia către Grecia, a devenit şi mai problematică pentru că traficanţii folosesc ambarcaţiuni din ce în ce mai nesigure care sunt, de cele mai multe ori, supra-aglomerate.