Pe prima pagină a ultimei ediţii trimestriale a publicaţiei 'The Crusader' se regăseşte articolul intitulat 'Să facem America mare din nou' (Make America Great Again), exact sloganul electoral al lui Trump, însoţit de fotografia acestuia.

Articolul este scris de pastorul Thomas Robb, liderul 'Cavalerilor Ku Klux Klan', una dintre cele mai mari organizaţii americane asociate mişcării Ku Klux Klan, ce se prezintă drept o mişcare apărătoare a 'valorilor şi culturii creştine' şi a 'rasei albe'.

'Poate să se întâmple acest lucru? Chiar poate America să devină mare din nou ? Vom afla în curând (...) America a fost fondată ca o Republică Creştină Albă. Şi, ca Republică Creştină Albă, a devenit mare' — este unul dintre pasajele din articol.

Dar echipa de campanie a lui Trump a difuzat prompt un comunicat în care se delimitează de ideile din articol, subliniind că 'Trump şi echipa sa condamnă ura în orice formă a ei'. 'Această publicaţie este respingătoare, iar opiniile ei nu îi reprezintă pe zecile de milioane de americani ce s-au alăturat campaniei noastre', se mai menţionează în textul difuzat.

Unii jurnalişti americani au interpretat acel articol drept o susţinere oficială pentru Trump a mişcării Ku Klux Klan, idee respinsă chiar de autorul articolului. 'În general, ne plac opiniile sale naţionaliste (ale lui Trump n.red) şi declaraţiile sale despre închiderea frontierelor pentru imigranţii ilegali', astfel a justificat Thomas Robb redactarea textului, el susţinând că publicarea respectivului articol nu reprezintă un sprijin pentru Trump.

Însă acesta din urmă a provocat o polemică în luna februarie, când într-o emisiune la postul CNN, moderată de Jake Tupper, a refuzat să condamne sprijinul pe care i l-a oferit David Duke, fostul lider al Ku Klux Klan. Trump a spus atunci că nu ştie nimic despre Duke şi nici despre cei care susţin ideea supremaţiei 'rasei albe'.