Echipe de intervenţie dotate cu aparatură de tăiere a metalului încearcă să descarcereze victimele aflate încă printre vagoanele deraiate, sub privirile a zeci de trecători, conform imaginilor difuzate de televiziune.

Accidentul s-a produs când Zakria Express, care venea de la Multan, important oraş în Pendjab (centrul ţării), a percutat Farid Express, care venise de la Lahore şi staţiona în gara Jumma Goth, în partea de est a Karachi.

„Nu cunoaştem încă numărul exact al victimelor, dar în cele două trenuri erau aproximativ 1.000 de pasageri” în momentul accidentului, a indicat Nasir Nazer, coordonator de district la municipalitatea din Karachi, adăugând că au fost trimise maşini şi utilaje pentru a scoate oamenii prinşi sub vagoanele deraiate.

„Putem confirma moartea a 11 persoane, pentru moment, alte 50 fiind rănite”, a indicat o purtătoare de cuvânt a spitalului Jinnah din Karachi, Seemi Jamali.

Accidentele feroviare sunt frecvente în Pakistan, ţară care a moştenit din trecutul său colonial sub dominaţie britanică o vastă reţea de cale ferată, prost întreţinută şi învechită în prezent.

În septembrie, patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 100 au fost rănite în coliziunea dintre două trenuri în oraşul Multan.