În acest an, cel mai mare eveniment turistic anual din Alsacia, ajuns la a 446-a ediţie, s-a deschis vineri, la o săptămână după dezmembrarea unei filiere teroriste la Strasbourg. O interpelare ce aminteşte de nivelul ''foarte ridicat al ameninţării teroriste'', după cum s-a exprimat ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, care s-a deplasat sâmbătă la faţa locului pentru a evalua dispozitivul de siguranţă.

Primăria nu a drămuit resursele: a alocat aproape 500.000 de euro pentru a asigura "operaţiunea de securitate cea mai importantă din Franţa", potrivit lui Alain Fontanel, prim adjunct al primarului. 

Accesul la centrul oraşului este interzis automobilelor până la 24 decembrie, pentru a evita ca un scenariu cum a fost atacul de la Nisa să se întâmple din nou. Ca şi anul trecut, puncte de control de securitate au fost instalate pe toate podurile care duc în centrul Strasbourgului. Vizitatorii se pot aştepta la verificări neanunţate, chiar de mai multe ori pe zi, a anunţat Stéphane Fratacci, prefectul Alsacia. 

Oraşul transformat în "capitala Crăciunului" speră să primească două milioane de vizitatori până la 24 decembrie.