Sindicatul piloţilor de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a anunţat duminică seara că va declanşa noi mişcări de protest marţi şi miercuri, după eşuarea discuţiilor privind salariile, care au dus săptămâna trecută la o grevă de patru zile.

Un tribunal din Frankfurt a respins săptămâna trecută o solicitare venită de la Lufthansa pentru o interdicţie similară.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a fost nevoit să anuleze săptămâna trecută aproape 2.800 de zboruri în urma unei greve de patru zile a sindicatului piloţilor, care a afectat peste 350.000 de pasageri. Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014.

Vineri, conducerea Lufthansa a oferit o creştere a salariilor cu 4,4%, în două tranşe, precum şi o plată excepţională egală cu salariul pe 1,8 luni. În schimb, sindicatul piloţilor solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloţi din Germania, începând din 2012.

Lufthansa s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloţilor şi personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face faţă competiţiei crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar şi din partea companiilor low cost.