Într-o nouă serie de mesaje pe Twitter, Donald Trump i-a reamintit lui Hillary Clinton declaraţiile făcute de candidată înainte de înfrângere, când l-a îndemnat să respecte rezultatul dacă ea va câştiga.

"Atâta timp şi bani vor fi cheltuiţi — pentru acelaşi rezultat!" în pofida unei noi numărări a voturilor, lansată în Wisconsin la cererea fostei candidate a Verzilor la Casa Albă, Jill Stein, a subliniat omul de afaceri, încheind seria de şapte mesaje pe Twitter cu cuvântul: "Trist".

"Poporul şi-a exprimat opţiunea şi alegerile s-au încheiat", a afirmat el sâmbătă, considerând "ridicolă" iniţiativa lui Jill Stein care a depus oficial vineri o cerere pentru renumărarea voturilor la prezidenţiale în Wisconsin după ce a strâns mai multe milioane de dolari pentru a-şi finanţa solicitarea.

Jill Stein intenţionează, de asemenea, să ceară renumărarea voturilor în Pennsylvania şi Michigan, alte două state extrem de disputate şi câştigate de Donald Trump.

Echipa Clinton a anunţat sâmbătă că va participa la renumărarea voturilor în Wisconsin, subliniind în acelaşi timp că nu a constatat nereguli.
Informând că preşedintele ales şi cel în exerciţiu, democratul Barack Obama, au discutat sâmbătă aproape 45 de minute la telefon, o consilieră a lui Donald Trump, Kellyanne Conway, a denunţat, la rândul ei, iniţiativa taberei Clinton.

Cei doi preşedinţi "se înţeleg bine. Sunt în dezacord asupra a numeroase subiecte, iar asta nu se va schimba. Dar se respectă şi respectă procesul şi tranziţia lină a puterii. Din acest motiv, renumărarea cerută provoacă derută şi dezamăgire", a declarat ea, îndemnându-i pe democraţi să accepte că au pierdut.