Afaceristul care s-a stins din viaţă în luna august, le-a lăsat prin testament celor 80 de locuitori ai satului spaniol în care s-a născut câte 2.500.000 de dolari de fiecare.

Fernandez s-a născut în Cerezales del Condado în 1917 şi a fost cel de-al 11-lea copil din cei 13 ai familiei lui. El a trăit în sărăcie şi a emigrat în Mexico, în 1949, când avea vârsta de 32 de ani, iar acolo a pus bazele companiei Grupo Modelo, companie ce este renumită pentru fabricarea berii Corona, pe care Antonino a făcut-o celebră.

În luna august, Fernandez a murit la vârsta de 99 de ani, iar în testamentul său şi-a scris o dorinţă care i-a uimit pe mulţi. El le-a lăsat locuitorilor micuţului sat din Spania suma totală de 210 milioane de dolari. Drept urmare, fiecare din cele 80 de suflete care trăiesc în prezent în Cerezales del Condado va primi aproximativ 2.500.000 de dolari. Corona cea mai populară bere mexicană, exportată în toată lumea, având vânzări anuale de 693 de milioane de dolari.

Antonino Fernández, care a fost implicat activ în evenimente caritabile în timpul vieţii, nu a uitat niciodată de unde a plecat şi în ce sărăcie a trăit în acest sat, unde la vârsta de 14 ani a fost nevoit să renunţe la studii pentru că părinţii lui nu-şi permiteau să-l ţină în şcoală şi a vrut astfel să le facă locuitorilor din acest sat o bucurie.
 
„Nu am avut niciodată bani înainte. Nu ştiu ce ne-am fi făcut fără Antonino”, a declarat Maximino Sanchez, bărbatul care deţine singurul bar din sat şi care susţine că ei abia îşi duceau traiul de pe o zi pe alta.