Un eşafodaj metalic instalat într-un turn de răcire în construcţie de la centrala electrică din Fengcheng, în provincia Jiangxi din centrul ţării, s-a prăbuşit joi dimineaţă, omorând 74 de persoane. Două persoane au fost de asemenea rănite.

Nu a fost oferită nicio informaţie privind identitatea persoanelor reţinute, nici motivul plasării lor în detenţie.

Operaţiunile de salvare erau aproape încheiate vineri dimineaţă.

Printre cei 68 de morţi deja identificaţi, cel mai tânăr avea 23 de ani, iar cel mai în vârstă — 53.

Viceguvernatorul provinciei, Li Yihuang, şi alţi doi funcţionari au făcut o plecăciune joi seară în semn de respect în cadrul unei conferinţe de presă difuzate la televiziunea publică, declarându-se „extrem de întristaţi” de accident şi transmiţând condoleanţe familiilor victimelor.

„Toţi cei care se aflau pe platformă au căzut şi au fost zdrobiţi de armătura din oţel şi de alte materiale”, a povestit Wang Yaosheng, un supravieţuitor intervievat de cotidianul Xinjingbao (Beijing News).

Pe reţelele de socializare, numeroşi internauţi au lansat vineri apeluri la identificarea celor vinovaţi şi au denunţat condiţiile de muncă, într-o ţară în care regulile de protecţie sunt frecvent încălcate.

Victimele munceau pe un şantier de extindere a centralei, deschis în iulie 2015. Scopul era de a construi două generatoare suplimentare cu o capacitate de 1.000 MW fiecare, preconizându-se să fie date în exploatare la sfârşitul anului 2017 — începutul anului 2018, pentru o investiţie totală de 7,67 miliarde de yuani (1,1 miliarde euro).