Deocamdată, exploziile celor trei bombe la Jalalabad, capitala provinciei, nu au fost revendicate.

„Cinci persoane au fost ucise în trei explozii, în diferite zone din Jalalabad, în această dimineaţă", a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernoratului, Ataullah Khogyani, pentru AFP.

Primul atentat a ucis un membru al serviciilor penitenciare, Abdul Hakim, precum şi un copil, atunci când o bombă a explodat în faţa casei lui, la orele 10:30, a precizat Khogyani.

O altă bombă a fost pusă în faţa cazărmii pompierilor, de unde pleacă de obicei primele echipe de salvare în caz de atentat, ucigând trei persoane şi rănind alte 21, a adăugat Khogyani.

A treia explozie a avut loc în momentul în care mulţimea s-a adunat la locul primului atentat, însă nu s-a soldat cu victime.

Bilanţul a fost confirmat de Dr.Najib Kamawal, directorul spitalului civil din Nangarhar.

Statul Islamic pare să-şi fi multiplicat acţiunile în Afganistan, atacând civili şi forţele guvernamentale în faţa intensificării ofensivei desfăşurate contra grupării jihadiste în Nangarhar de către trupele guvernamentale susţinute de aviaţia americană.

Săptămâna trecută, SI a revendicat un atentat sinucigaş ce a vizat şiiţi într-o moschee din Kabul şi care s-a soldat cu 27 de morţi.

Talibanii sunt activi în Nangarhar, însă provincia este atacată şi de grupări aliate SI, care se implantează puţin câte puţin în Afganistan.