Accidentul s-a produs la ora locală 07:00 (23:00 GMT miercuri) în turnul de răcire în construcţie la centrala electrică Fengcheng, în provincia Jiangxi, a indicat agenţia oficială de presă chineză, care consemnase iniţial un bilanţ de 22 de morţi.

Xinhua evocase la un moment dat "peste 40 de morţi", citând echipele de salvare, înainte ca acestea să revină la bilanţul de 40 de victime. Dar acest bilanţ ar putea să crească, întrucât "un număr necunoscut de persoane se află în continuare blocate sub dărâmături", potrivit agenţiei de presă chineză. Cinci muncitori răniţi au fost spitalizaţi. 

Imagini difuzate de Xinhua pe noua sa aplicaţie pe telefonul mobil arată o masă de tije metalice contorsionate, o macara care încearcă să degajeze locul accidentului şi salvatorii în costum portocaliu care transportă un mort pe o targă.

În total, autorităţile au mobilizat 32 de autospeciale, 212 militari, nouă câini specializaţi în căutări şi două drone. Circa 68 de persoane se aflau pe platformă în timpul producerii accidentului, a relatat publicaţia locală China Jiangxi Online.

Victimele munceau pe un şantier de extindere a centralei, lansată în iulie 2015. Scopul era de a construi două generatoare suplimentare cu o capacitate de 1.000 MW fiecare, preconizându-se să fie date în exploatare la sfârşitul anului 2017 — începutul anului 2018, pentru o investiţie totală de 7,67 miliarde de yuani (1,1 miliarde euro).

Accidentele sunt frecvente în China, unde reglementările în materie de securitate sunt ignorate, iar controalele superficiale.

În această vară, mai mult de 130 de persoane au fost spitalizate după o scurgere chimică la o fabrică din estul Chinei.

În aprilie, un incendiu devastator a durat 16 ore după o explozie la un depozit de substanţe chimice şi combustibil pe coasta provinciei Jiangsu (est), ceea ce a necesitat intervenţia a circa 400 de pompieri.