Ministerul Mediului a precizat că aproximativ o treime din cele 30 de raţe de la o fermă din nordul capitalei Copenhaga au decedat din cauza aceluiaşi virus care a fost identificat la păsările sălbatice din Danemarca.

În urmă cu doar o săptămână, autorităţile din Danemarca au ordonat fermierilor să îşi ţină păsările închise pentru a evita contaminarea cu virusul gripei aviare identificat la păsările sălbatice.

Virusul H5N8 a fost detectat în mai multe ţări din Europa în ultimele două săptămâni, iar unele ţări au cerut fermierilor să ţină păsările închise, pentru a evita extinderea epidemiei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.

La ultima epidemie de gripă aviară în 2006, Danemarca a înregistrat pierderi de aproximativ 200 milioane de coroane (28,58 milioane de dolari) de pe urma reducerii veniturilor din exporturi.