„SUA condamnă în termenii cei mai fermi aceste atacuri oribile contra infrastructurii medicale şi lucrătorilor umanitari. Nu există nicio scuză pentru aceste acţiuni groaznice”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Susan Rice.

Rice a mai cerut Rusiei să adopte măsuri pentru a permite accesul ajutoarelor umanitare la populaţia în nevoie.

La rândul său, Organizaţia Naţiunilor Unite s-a declarat „oripilată” de bombardamentele de la Alep, pe care le-a condamnat în termeni duri.

„Naţiunile Unite sunt extrem de întristate şi oripilate de recenta escaladare a violenţelor în mai multe regiuni ale Siriei şi fac un apel către toate părţile să înceteze atacurile nediscriminate contra civililor şi infrastructurilor civile'', au declarat coordonatorul umanitar al ONU pentru Siria, Ali al-Zaatari, şi coordonatorul umanitar regional Kevin Kennedy.

Al-Zaatari şi Kennedy au menţionat că ONU dispune de un plan pentru a oferi asistenţă populaţiei sub asediu din Alep, subliniind că este nevoie de stoparea tuturor violenţelor de către părţile beligerante.

Cel puţin 27 de civili au murit în bombardamentele efectuate de regimul sirian asupra cartierelor rebele din Alep, în a cincea zi de ofensivă a armatei, a anunţat sâmbătă Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

„Aproape niciun cartier din estul Alepului nu a fost ocolit de bombardamentele regimului astăzi'', a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Începând de marţi, cel puţin 92 de civili au fost ucişi în bombardamentele regimului Bashar al-Assad asupra cartierelor din Alep aflate sub controlul forţelor rebele.