"Sute de pompieri şi poliţişti au fost mobilizaţi pentru stingerea incendiului", a declarat pentru AFP The Chung, o funcţionară în administraţia acestui cartier din Cau Giay, situat la vest de marele lac din Hanoi.

Echipele de intervenţie au reuşit să stingă focul în timpul nopţii.

După declanşarea sa în cursul serii, flăcările s-au extins rapid la clădirile din jur în acest cartier foarte populat, a adăugat Chung, precizând că doi poliţişti trimişi la faţa locului pentru a gestiona situaţia au fost răniţi.

Miercuri dimineaţa, echipe ale poliţiei inspectau locurile. Pe trotuar se aflau numeroase biciclete şi motociclete arse în faţa imobilelor înnegrite de fum, dar circulaţia fusese reluată normal pe această stradă foarte frecventată a capitalei.

Premierul Nguyen Xuan Phuc a ordonat miercuri poliţiei "să ancheteze şi să determine cauzele incendiului", promiţând pedepse "severe" celor care vor fi găsiţi responsabili de această dramă, potrivit site-ului oficial al guvernului.

El a cerut de asemenea autorităţilor locale să verifice echipamentele antiincediu ale barurilor şi ale restaurantelor karaoke.

Incendiile în clădiri, baruri şi restaurante sunt frecvente în această ţară comunistă din Asia de Sud-Est, unde normele de securitate sunt puţin respectate. În septembrie, un bar karaoke cu şapte etaje din Hanoi a ars de asemenea, dar fără să facă victime. În mai 2014, cinci persoane au pierit tot într-un incendiu declanşat într-un bar karaoke.