Anna Rocco Di Paolo a fost cazată într-un hotel de pe coasta Adriaticii, la circa 80 de kilometri est de localitatea sa natală, Pieve Torina. Comuna cu 1.500 de locuitori a fost declarată zonă interzisă după seria de cutremure şi replici de săptămâna trecută.

Văduva, aflată în scaun cu rotile şi aproape surdă, împreună cu îngrijitoarea sa din Republica Moldova, au fost ultimele două persoane escortate afară din Pieve Torina, menţionează publicaţia italiană, care notează că seismele au marcat-o în mod vizibil pe centenară.

Anna Rocco Di Paolo a venit pe lume în februarie 1915, la o lună de la cutremurul de 7 grade care a provocat moartea a circa 30.000 de persoane, părinţii săi fiind nevoiţi atunci să-şi părăsească locuinţa de teamă că aceasta se va prăbuşi.

„Am trecut prin multe'', a declarat femeia potrivit Corriere della Sera, care menţionează că o văduvă şi mai în vârstă, de 102 ani, pe nume Maria Stramacci, a fost evacuată şi luată în grijă de către rude.

Premierul italian Matteo Renzi a declarat că a întâlnit o femeie de aproape 103 ani în timpul unei vizite făcute în zonele afectate de cutremure.