Situl, eliberat de forţele de elită ale Ministerului de Interne, este situat în exteriorul satului Tall Adh-Dhahab, la circa 10 kilometri sud de Mosul, bastion al SI în Irak.

Bucăţi de oase şi resturi de îmbrăcăminte ca un pantalon rupt sau o pereche de şlapi puteau fi observate la locul tragediei, peste care plutea un miros sufocant.

Potrivit locuitorilor, corpurile circa 40 de persoane s-ar putea afla în situl respectiv pe care SI îl utiliza pentru execuţii, a menţionat un responsabil din cadrul Ministerului de Interne.

"Majoritatea acestor persoane erau membri ai forţelor de securitate, armatei şi poliţiei", a precizat locotenentul Yahya Joumma, prezent în zonă.

"Erau vreo 40, potrivit martorilor", a adăugat el.

Forţele irakiene au mai descoperit gropi comune în zonele eliberate de sub controlul jihadiştilor.

Săptămâna trecută au găsit o groapă comună în satul Hamam al-Alil, la sud-vest de noul sit. Potrivit locuitorilor satului, sute de corpuri decapitate ar putea fi îngropate acolo, a făcut cunoscut Human Rights Watch (HRW).

Forţele irakiene, sprijinite de o coaliţie internaţională condusă de Washington, au lansat la 17 octombrie o ofensivă în vederea eliberării oraşului Mosul din mâinile SI, a doua localitate din ţară pe care jihadiştii au cucerit-o în iunie 2014.