Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist (stânga), a obţinut 58,1% din voturi, în timp ce Ţeţka Ţaceva, candidata partidului de guvernământ, a primit 35,3% din voturi, potrivit rezultatelor unui exit-poll anunţat de institutul Alpha Research, citat de agenţia de ştiri Novinite.

Date apropiate au fost oferite şi de exit-poll-ul Gallup International Balkan, care indică Rumen Radev ar fi câştigat scrutinul prezidenţial cu 58,5% din voturi, iar Ţeţka Ţaceva ar fi obţinut 35,7% din sufragii.

O victorie a lui Radev ar putea duce la o şi mai mare apropiere a Bulgariei faţă de Rusia şi ar cauza o perioadă de instabilitate politică la Sofia, după ce premierul Boiko Borisov a anunţat că va demisiona în cazul înfrângerii lui Ţaceva.

Borisov anunţă că va demisiona, în urma victoriei lui Radev în alegerile prezidenţiale din Bulgaria

Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, a anunţat că va demisiona săptămâna viitoare, în urma victoriei socialistului Rumen Radev în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial, scrie agenţia de ştiri Novinite.

Borisov l-a felicitat pe Rumen Radev pentru victorie şi a făcut apel la convocarea alegerilor anticipate.

În urma acestor rezultate este clar că alianţa guvernamentală nu deţine majoritatea şi nici măcar nu poate obţine aprobarea bugetului

Premierul a cerut preşedintelui Rosen Plevneliev să numească un guvern interimar propus de Partidul Socialist, care l-a susţinut pe Radev în alegerile prezidenţiale.