Fetiţa se număra printre cei patru copii afectaţi în urma atacului comis duminică de un bărbat care circula cu motocicleta, purtând un tricou inscripţionat „jihad".

El a lansat cocktailul său Molotov contra acestei biserici în provincia Kalimantan, partea indoneziană a insulei Borneo.

La momentul atacului, copiii, în vârstă de la doi la patru ani, se jucau în parcarea bisericii din oraşul Samarinda.

„Fetiţa a fost grav arsă şi doctorii nu au mai putut din nefericire să o salveze, a murit în această dimineaţă", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Fajar Setiawan.

Ceilalţi copii, care au suferit răni mai puţin grave, rămân internaţi în spital.

Presupusul autor al atacului a fost arestat. Este vorba de un bărbat de 32 de ani, care şi-a ispăşit deja o pedeapsă cu închisoarea pentru implicarea sa într-un proiect de atentat cu bombă în 2011 contra unor personalităţi, dintre care predicatori musulmani moderaţi şi şeful anti-terorismului, conform poliţiei.

Această agresiune reprezintă un nou atac împotriva unei minorităţi religioase din Indonezia, ţara cu cei mai mulţi musulmani din lume, dar a cărei populaţie numără de asemenea mulţi creştini, hinduşi şi budişti.

În august, un adolescent care se declarase obsedat de gruparea jihadistă Statul Islamic înjunghiase un preot într-o biserică şi încercase să detoneze o bombă artizanală.