Şeful Bisericii Catolice a cerut iertare pentru vremurile când creştinii i-au neglijat pe cei săraci. El a declarat că cei săraci au fost cheia pentru realizarea păcii şi, prin urmare, ei au fost extrem de importanţi pentru lume, Biserică şi religie.

Oameni fără adăpost din întreaga lume au fost invitaţi la "festivalul bucuriei şi milei ", în cadrul Jubileului dedicat persoanelor marginalizate social, dintre care fac parte şi cei fără adăpost, care se încheie duminică, cu o slujbă în Piaţa Sf. Petru.

Evenimentul este printre ultimele manifestări din cadrul Jubileului Milostivirii lansat în decembrie anul trecut şi care se va încheia săptămâna viitoare.
Înainte de a se întâlni cu oamenii fără adăpost, papa Francisc a cerut ca vocea săracilor să fie auzită în politică. "Hristos a vorbit despre o lume în care cei săraci, slabi şi marginalizaţi iau deciziile". "Nu liderii politici, nu infractorii, ci poporul", a declarat el, conform ziarului La Repubblica.

Suveranul pontif nu a făcut nici un comentariu despre politicieni şi nu a menţionat recenta victorie în alegerile prezidenţiale din SUA a lui Donald Trump.