Brigada antiteroristă s-a sesizat în legătură cu ancheta asupra acestui atentat, care a avut loc cu puţin înainte de ora locală 5.00 (şi ora României) pe unul dintre marile bulevarde din centrul Atenei, în faţa Parlamentului, a adăugat sursa citată.

Principala ipoteză a Poliţiei este un act comis de mişcarea extremistă anarhistă locală, care revendică cu regularitate atacuri fără victime asupra unor ţinte diplomatice, economice sau politice, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţistul care se afla în faţa gheretei de la intrarea principală în ambasadă a fost spitalizat pentru primele îngrijiri şi este rănit uşor la picioare.

Explozia grenadei a provocat de asemenea pagube minore.

Sediul ambasadei a fost izolat de poliţie.

Reprezentanţele franceze în Grecia sunt vizate sporadic de acţiuni revendicate sau imputate unor grupări extremiste anarhiste.

În octombrie, această nebuloasă de grupări a anunţat o serie de acţiuni prin care reclamă eliberarea lui Georges Ibrahim Abdallah, un libanez care ispăşeşte din 1987 o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă în Franţa pentru fapte teroriste.

Anchetatorii nu exclud nici ipoteza unui atac în legătură cu ascensiunea extremei drepte în Franţa, la o zi după "felicitările" transmise de preşedinta Frontului Naţional (FN, extremă dreapta) Marine Le Pen lui Donald Trump, care a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale din Statele Unite.