Bazându-se pe imagini captate prin satelit, cercetătorii de la CNR şi de la Institutul naţional de geofizică şi vulcanologie (INGV) au descoperit că deformarea scoarţei terestre din această regiune muntoasă se întindea pe 130 km2. În regiunea Castelluccio, în apropiere de Norcia, la şase kilometri distanţă de epicentru, solul s-a scufundat pe alocuri 70 cm, potrivit unui comunicat al CNR.

O astfel de prăbuşire este „mai degrabă ieşită din comun", a spus purtătorul de cuvânt al CNR, Marco Ferrazzoli, întrebat de AFP. În urma seismului survenit la 24 august în aceeaşi regiune, prăbuşirea solului nu a depăşit 18 cm, a precizat acesta.

De duminică, acest seism care nu a provocat victime a fost urmat de circa 1.100 replici, printre care 240 cu magnitudini cuprinse între 3 şi 4, iar 19 cu magnitudini între 4 şi 5, a semnalat marţi un comunicat al INVG.

Cea mai puternică replică a avut loc marţi dimineaţă, puţin înainte de ora 9:00 locală (08:00 GMT), având magnitudinea de 4,8, potrivit acestui comunicat.