În acest context, autorităţile au întărit măsurile de securitate pe cele două aeroporturi din Berlin şi în gările capitalei, aflată de 260 km nord de Chemnitz.

'Teama de terorism cuprinde toată Germania!', a titrat duminică Bild, pe site-ul publicaţiei.

Avertizate în legătură cu un pericol iminent de serviciul de informaţii interne care îl supraveghea pe sirian, forţele de ordine au pătruns sâmbătă în locuinţa socială ocupată de acesta la Chemnitz.

Conform poliţiei, au fost găsite 'mai multe sute de grame dintr-o substanţă explozivă mult mai periculoasă decât TNT', 'o mică cantitate din substanţa respectivă putând provoca pagube enorme'.

Potrivit postului public ZDF şi cotidianului local din Chemnitz, Freie Presse, este vorba despre TATP, substanţa explozivă preferată de jihadiştii din Statul Islamic şi utilizată de atentatorii sinucigaşi de la Paris, din noiembrie 2015, şi de la Bruxelles, în luna martie.

Poliţia nu a putut însă preciza dacă suspectul a fugit sau nu cu o parte din exploziv şi, deci, dacă atentatul a fost dejucat sau riscul persistă. 'Trebuie să plecăm de la principiul că această persoană reprezintă un pericol', a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Tom Bernhardt.

Conform unor relatări din presă, sirianul ar fi în contact cu organizaţia jihadistă Stat Islamic.

Duminică dimineaţa, bărbatul încă nu fusese găsit, în pofida unei aviz de căutare, însoţit de o fotografie, lansat în toată ţara, şi a mobilizării forţelor de poliţie în mai multe regiuni.

Din cele trei cunoştinţe ale sirianului reţinute sâmbătă pentru verificări, una a fost pusă în libertate duminică.