Jumătate (50%) dintre ruşii intervievaţi în cadrul unui sondaj de opinie cred că atacul asupra MH17, cel mai probabil, a fost pus la cale de serviciile ucrainene sau armata Ucrainei, citează din studiu newsru.com.

Doar 4% dintre respondenţi cred ca responsabili de tragedie sunt aşa-zisele miliţii separatiste din estul Ucrainei. Totodată, doar 1% dintre respondenţi consideră că prăbuşirea avionului a fost provocata de serviciile secrete ruseşti sau armata rusă.

Alţi 14% dau din vina pe serviciile de informaţii occidentale, iar 8% – pe terorişti jihadişti, fără nicio legătură cu conflictul din estul Ucrainei.

Despre concluziile preliminare ale JIT au auzit 64% dintre ruşi. Cu toate acestea, 34% nu ştiu nimic despre publicarea raportului.

Aproximativ o cincime (21%) dintre respondenţi cred că informaţiile adunate de investigatori nu vor avea nicio consecinţă, 40% au considerat că este dificil de prognozat. Doar 37% dintre respondenţi nu exclud consecinţe negative pentru Rusia. Dintre aceştia, 14% cred că constatările JIT pot aduce noi sancţiuni împotriva Rusiei, iar 6% au indicat chiar un posibil conflict militar.