De asemenea, în jur de o sută de persoane au fost rănite după ce un sinucigaş şi-a activat centura cu explozivi într-o sală de festivităţi din Tall Tawil, un sat la nord de oraşul Hasaka, unde era celebrată nunta unui membru al unui partid kurd.

La rândul său, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat marţi că 31 de persoane şi-au pierdut viaţa, după un bilanţ precedent de 22 de morţi.

În sala de nunţi, rândurile de scaune erau acoperite de sânge marţi dimineaţa. Mirii au scăpat nevătămaţi, potrivit OSDO şi a unor apropiaţi. Soţul, Zaradesht Moustafa Fatimi, provine dintr-o familie puternică, implicată în administraţia semi-autonomă kurdă din nordul Siriei.

Potrivit unui responsabil al acestei administraţii, Fatimi este membru al unui partid kurd local. OSDO afirmă că acesta luptă de asemenea în cadrul Forţelor Democrate Siriene (FDS), coaliţie arabo-kurdă care combate Stat Islamic (SI), cu sprijinul SUA.

Stat Islamic a anunţat într-un comunicat că unul dintre membrii săi a tras asupra unei 'mari reuniuni' de combatanţi kurzi lângă Hasaka, înainte de a se arunca în aer. Potrivit textului, care nu menţionează nunta, în atac au fost ucişi 40 de oameni.

Oraşul Hasaka, aflat aproape în totalitate în mâinile forţelor kurde, este vizat frecvent de organizaţia Stat Islamic.