Anunţul vine după ce politicianul democrat Harry Reid i-a trimis azi o scrisoare directorului FBI James Comey în care l-a acuzat că a încălcat legea şi că a încercat să îi dea o lovitură electorală lui Clinton când a dispus redeschiderea anchetei în cazul e-mailurilor.

Mandatul le va folosi agenţilor pentru a determina dacă ele sunt sau nu relevante în ancheta cu privire la serverul folosit de Hillary Clinton, în timp ce era şefa diplomaţiei americane, pentru corespondenţa secretizată.

Distanţa în sondaje între candidata democrată şi rivalul său republican Donald Trump se redusese duminică, în contextul anunţării de către directorul FBI a redeschiderii dosarului corespondenţei electronice a fostului secretar de stat, relatează AFP.

Hillary Clinton, în continuare considerată favorită, a revenit duminică în Florida, stat-cheie în cursa pentru Casa Albă. Avansul ei a scăzut în media ultimelor sondaje, ajungând acum la +0,8%, potrivit Real Clear Politics. Un nou sondaj de opinie duminică îl indica chiar pe adversarul său republican Donald Trump învingător cu 46% din preferinţele alegătorilor faţă de 42% pentru Clinton (New York Times Upshot/Siena College).