Printre victime se numără 14 copii şi circa 250 de civili au fost de asemenea răniţi în aceste bombardamente de anvergură ale grupărilor antiguvernamentale, începând de vineri dimineaţa, a precizat OSDO.

Rebelii sirieni şi aliaţii lor au lansat o ofensivă majoră pentru a străpunge sediul impus de trei luni de forţele regimului de la Damasc asupra cartierelor din Alep, unde locuiesc 250.000 de persoane.

„Combatanţii rebeli au tras sute de rachete şi obuze asupra cartierelor din vestul oraşului Alep, dinspre poziţii din interiorul oraşului”, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Începând de vineri, peste 1.500 de combatanţi veniţi din provinciile Alep şi Idleb (nord-vest) iau parte la ofensivă. Printre aceştia figurează jihadişti din Frontul Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra.

Luptele au făcut 30 de morţi de partea regimului şi aliaţilor săi, precum şi 50 de morţi de partea opoziţiei, potrivit OSDO.

Deocamdată, organizaţia neguvernamentală nu dispune de un bilanţ în ceea ce priveşte numărul de combatanţi străini ucişi în rândurile opoziţiei siriene, o bună parte a cărora s-a raliat grupărilor jihadiste.