Hadi l-a primit pe mediatorul ONU, Ismail Ould Sheikh Ahmed, şi „a refuzat să primească propunerea ONU", a indicat sâmbătă pentru France Presse o sursă prezidenţială.

Detaliile planului de pace nu au fost făcute publice, însă, conform unor surse apropiate dosarului, el prevedea numirea unui nou vicepreşedinte după o retragere a rebelilor din capitala Sanaa şi din alte oraşe, şi predarea armelor grele către o terţă parte.

Preşedintele Hadi ar fi transmis ulterior puterea vicepreşedintelui, care ar fi numit un nou prim-ministru, responsabil cu formarea unui guvern în care nordul şi sudul Yemenului ar fi avut reprezentare egală.

Potrivit unui comunicat publicat de agenţia guvernamentală sabanew.net, Hadi a afirmat că planul „nu face decât să deschidă poarta pentru şi mai multă suferinţă şi mai mult război, şi nu este un plan de pace".

Acelaşi comunicat confirmă că preşedintele a refuzat să primească planul ONU, Hadi insistând că acesta „îi răsplăteşte pe pucişti şi pedepseşte poporul yemenit şi legitimitatea".

Yemenul este sfâşiat de un război civil care îi opune pe rebelii şiiţi houthi, aliaţi ai partizanilor fostului preşedinte Ali Abdallah Saleh, forţelor guvernamentale loiale lui Hadi, susţinute de o coaliţie arabă condusă de Riad.