Colegii acestuia au reuşit să salveze 29 de migranţi la o distanţă de circa 40 km est de Tripoli. Supravieţuitorii au declarat că la bordul ambarcaţiunii pneumatice se aflau 126 de persoane înainte ca aceasta să se rupă şi să înceapă să ia apă.

Libia este principalul punct de plecare pentru migranţii africani care încearcă să traverseze Mediterana, în ambarcaţiuni echipate precar şi supraaglomerate, puse la dispoziţie de traficanţi, şi care adesea naufragiază.

Barca scufundată miercuri plecase în zori de la Garabulli, la 50 km est de Tripoli, a declarat purtătorul de cuvânt Ayoub Qassem.

Bilanţul victimelor traversărilor Mediteranei a crescut accentuat în acest an, peste 3.740 de migranţi pierzându-şi viaţa pe mare în încercarea de a ajunge în Europa, un număr aproape egal cu cel consemnat în întreg anul 2015.

Marţi, activişti ai organizaţiei Medici fără Frontiere au descoperit 25 de migranţi decedaţi, acoperiţi de un amestec de apă şi combustibil, pe fundul unei alte ambarcaţiuni pneumatice în largul coastelor libiene.