„Tabăra este în sfârşit goală”, a declarat Buccio pentru postul francez BFMTV. „Misiune îndeplinită”, a spus ea, răspunzând unei solicitări a agenţiei de presă Reuters.

Peste 5.000 de persoane din „Jungla” de la Calais au fost duse în centre de primire din întreaga Franţă, unde vor putea formula cereri de azil.

În noaptea de marţi spre miercuri, corturi şi barăci goale din tabăra de la Calais au fost incendiate, majoritatea autorilor fiind imigranţi afgani care au vrut astfel să protesteze faţă de decizia de dezafectare a „Junglei”.

De asemenea, de la începutul săptămânii au avut de mai multe ori ciocniri între poliţie şi migranţii ce refuzau să părăsească tabăra.

Totuşi, Buccio a insistat că toţi imigranţii din „Jungla” de la Calais au ajuns în mod voluntar în centrele de tranzit de pe întreg teritoriul Franţei.

Înaintea începerii operaţiunii de dezafectare a taberei improvizate, autorităţile au menţionat că 6.500 de imigranţi se aflau la Calais. Mulţi dintre ei, proveniţi din Etiopia, Eritreea, Sudan, Afganistan şi alte ţări, sperau să poată trece Canalul Mânecii şi să ajungă astfel în Marea Britanie.

Autorităţile britanice au fost de acord să îi preia din „Jungla” de la Calais pe copiii neînsoţiţi ale căror familii se află deja în Marea Britanie, a anunţat marţi ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve.

Următorul pas în operaţiunea de dezafectare a „Junglei” de la Calais este demolarea adăposturilor improvizate, muncitorii urmând să folosească buldozere şi alte echipamente grele pentru finalizarea acestei etape.

Autorităţile locale şi naţionale franceze şi-au apărat decizia de desfiinţare a taberei de la Calais, care a funcţionat timp de peste un an, susţinând că lipsa condiţiilor de igienă adecvate poate provoca o criză umanitară în rândul imigranţilor staţionaţi în nordul Franţei.