„Poliţia anchetează, în prezent, un incident care s-a produs în această după-amiază, la un parc tematic de distracţii în oraşul Gold Coast... Patru adulţi au fost confirmaţi ca fiind decedaţi”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

„Poliţia şi alte servicii de urgenţă rămân la faţa locului şi nicio altă informaţie nu poate fi furnizată în această etapă”, menţionează sursa citată. Anterior, poliţia a anunţat că patru persoane sunt grav rănite.

Dreamworld a confirmat „cel puţin trei morţi, astăzi, în parcul său distracţii din Queensland”, notează sursa citată.

„Dreamworld acţionează cât mai rapid pentru a stabili faptele din jurul incidentului şi cooperează îndeaproape cu autorităţile şi poliţia pentru aceasta”, se arată în declaraţia poliţiei.

Accidentul s-ar fi produs, potrivit relatărilor, în secţiunea Thunder River Rapids, care a fost izolată pentru cercetări.

„Este o zi foarte tristă pentru oraşul nostru. Gândurile noastre sunt alături de familiile celor afectaţi — şi personalul de urgenţă este pregătit”, a scris primarul oraşului Gold Coast, Tom Tate, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Dreamworld s-a deschis în oraşul Gold Coast, nord-estul Australiei, în 1981. Secţiunea Rapid River Ride a fost introdusă în 1986.

Aproximativ 1,8 milioane de persoane vizitează acest parc tematic de distracţii în fiecare an.