Locuitorii din oraşele Shanwei şi Shantou, din provincia Guangdong, au fost nevoiţi să-şi abandoneze locuinţele pentru a se pune la adăpost din calea furtunii. Unele localităţi din provincie s-au confruntat cu întreruperi ale energiei electrice, iar autorităţile au lansat avertismente de alunecări de teren.

Serviciile meteorologice chineze au anunţat că taifunul a pătruns deasupra uscatului de vineri după-amiază, în provincia Guangdong, cu viteze ale vântului de până la 166 km/h. Apoi, taifunul şi-a mai pierdut din putere, transformându-se într-o furtună tropicală.

Autorităţile chineze au suspendat zeci de zboruri şi curse feroviare în mai multe provincii din sudul ţării. În oraşul Shenzhen au fost închise şcolile, pieţele şi fabricile, iar transportul în comun a fost oprit.

La Hong Kong a fost suspendată vineri activitatea bursei, au fost închise şcolile, birourile şi a fost oprit transportul în comun. Taifunul Haima a lovit metropola asiatică cu viteze ale vântului de până la 109 km/h. Peste 740 de zboruri spre şi dinspre aeroportul internaţional al oraşului au fost anulate sau au înregistrat întârzieri.