Echipele de salvare au plasat în siguranţă 120 de persoane, însă multe dintre acestea au explicat că şi-au pierdut o rudă în apă. În total, cel puţin şase adulţi şi patru copii lipseau la apel, dar numărul lor ar putea fi mai mare.

În cursul zilei, nouă corpuri lipsite de viaţă au fost găsite într-o altă ambarcaţiune, dar cauza decesului nu a fost precizată: înec, asfixie, arsuri, hipotermie, deshidratare, epuizare. Condiţiile mizere de la bordul ambarcaţiunilor improvizate ale imigranţilor pot deveni fatale în câteva ore.

Alte nouă corpuri au fost transferate pe Siem Pilot, un vas norvegian angajat în cadrul dispozitivului european Frontex la bordul căruia se mai aflau corpurile altor cinci imigranţi decedaţi vineri.

Paza italiană de coastă, care coordonează operaţiunile de salvare în zonă, nu a informat imediat despre persoanele găsite fără viaţă, dar a făcut cunoscut că cel puţin o mie de imigranţi au fost salvaţi sâmbătă. Este un bilanţ provizoriu, pentru că ţine cont numai de operaţiunile de salvare încheiate, potrivit AFP.