Funcţionând 7 zile din 7, 24 de ore din 24, fântâna funcţionează din 9 octombrie şi are rolul de a-i răcori pe pelerinii catolici sau pe simpli trecători care vin pe un drum de 310 km spre Saint-Thomas, care leagă Roma de Ortona.

Acesta nu este un loc pentru cei care beau mult şi nici un truc de marketing, însă este un loc de a reflecta şi de a vă ruga, un spaţiu de relaxare şi repaos pentru pelerini, de poezie şi apicultură pentru turişti, au explicat Dina Cespa şi Luigi Narcisi, creatorii proiectului.

Viticultorii locali ai casei de producţie Dora Sarchese sunt cei care pun la dispoziţie băutura respectivă. Aceştia consideră că este o bună ocazie să îşi pună în valoare produsele.

Fântâna mai puţin obişnuită este adăpostită de un butoi fals gigantic. La fel ca apa de izvor oferită gratuit în staţiile termale, vinul curge de la un orificiu situat deasupra unei chiuvete de piatră.

Aceasta nu este prima iniţiativă de acest fel care este pusă în practică. La Zlavec, în Slovenia, există o fântână de bere care a fost inaugurată în septembrie anul trecut. Nici această fântână nu are rolul de a-i sătura pe cei care beau mult, ci de a promova patrimoniul comunităţii de 5.000 de locuitori.