Un purtător de cuvânt al poliţiei indoneziene, Awi Setiyono, a declarat că trei ofiţeri au fost răniţi în incidentul produs la Tangerang, localitate situată în apropierea Jakartei.

În timpul atacului, bărbatul, identificat drept Sultan Aziansyah (21 de ani), a înjunghiat trei poliţişti şi a aruncat două încărcături explozive artizanale în direcţia lor. Incidentul a avut loc atunci când Aziansyah a încercat să lipească pe o clădire un autocolant cu simbolul grupării Stat Islamic.

El a fost împuşcat de trei ori în zona picioarelor, a adăugat Awi Setiyono.

Sultan Aziansyah s-a născut în Jakarta şi era şomer, a precizat un alt purtător al poliţiei indoneziene, Boy Rafli Amar. „Brusc, un bărbat a atacat în mod brutal ofiţerii noştri cu o armă ascuţită. Autorul a fost împuşcat în coapsă şi gambă. Bănuim că el este simpatizant al Stat Islamic”, a adăugat el.

Poliţiştii răniţi şi autorul atacului au fost spitalizaţi.

Incidentul survine după o serie de atacuri legate de Stat Islamic şi comise în Indonezia începând din luna ianuarie, când patru militanţi au lansat un atac cu bombă şi arme automate la Jakarta. Opt persoane au fost ucise, inclusiv autorii atacului.

În luna iulie, un alt militant s-a aruncat în aer la un post de poliţie din oraşul indonezian Solo, un ofiţer fiind rănit.

Marea majoritate a celor 250 de milioane de indonezieni practică o formă moderată a islamului. Cel mai grav atac terorist din Indonezia a avut loc în 2002, într-un club de noapte din insula Bali, şi s-a soldat cu moartea a 202 persoane.

Autorităţile de la Jakarta cred că Stat Islamic are cel puţin 1.200 de susţinători în Indonezia şi că aproximativ 400 de indonezieni au plecat în Siria pentru a se alătura jihadiştilor. În prezent, 40 de indonezieni care au luptat în Siria şi au revenit în Indonezia sunt monitorizaţi de poliţie.