Potrivit organizaţiei pentru drepturile omului, scopul aviaţiei siriene şi a celei ruse la  Alep este ca, prin intermediul bombardamentelor, să se asigure că oraşul era pustiu, ca, apoi, să-l aducă sub controlul forţelor lui Assad.

Ca dovadă că aviaţia siriana şi rusă ataca deliberat cartierele de locuinţe, spitale, şcoli, pieţe şi moschei, AI a publicat imagini de satelit.
 
În acelaşi timp, organizaţia cere Adunării Generale a ONU să facă tot posibilul pentru a opri uciderea populaţiei civile din estul Alepului. Acest lucru este deosebit de important, după ce Consiliul de Securitate al ONU a demonstrat un „eşec catastrofal în atingerea acestui obiectiv”, au remarcat activiştii pentru drepturile omului. Potrivit adjunctului directorului biroului regional AI din Beirut, Lynn Maalouf, „credibilitatea ONU este în pericol” din cauza incapacităţii de a influenţa situaţia din Siria.

„Atacurile nemiloase iniţiate de forţele guvernamentale siriene cu sprijinul Rusiei, neglijează în mod grosolan normele fundamentale ale dreptului umanitar internaţional”, – a declarat reprezentantul AI.

În plus, AI a acuzat Rusia că, prin intermediul Chinei, a blocat în mod deliberat rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU concepută pentru a opri vărsarea de sânge din Alep.

Există dovezi că în Siria sunt folosite, „cele mai devastatoare bombe cu dispersie din Rusia”, spune organizaţia.

Discutarea situaţiei din Siria, în cadrul unei reuniuni informale plenare a Adunării Generale a ONU este programată pentru astăzi, 20 octombrie.

După cum s-a scris anterior, ţările din Occident au început să ceară introducerea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru acţiunile sale în Siria, unde Moscova este implicată într-un conflict armat de pe partea regimului de la Damasc, precum şi împotriva autorităţilor siriene pentru bombardamentele de la Alep, considerate crime de război.

În ultimele săptămâni, în urma atacurilor ruseşti asupra estului rebel al oraşului Alep au fost ucişi sute de civili, inclusiv femei şi copii.