Totodată, în concluziile adoptate de către cei 28 de miniştri de externe ai UE se precizează că blocul comunitar va impune noi sancţiuni împotriva indivizilor şi organizaţiilor care susţin regimul sirian acuzat de represiunea sângeroasă din ţară.

"De la începutul ofensivei de către regimul sirian şi aliaţii săi, în special în Rusia, intensitatea şi amploarea bombardamentelor din estul oraşului Alep sunt în mod clar disproporţionate", afirmă miniştrii de externe ai celor 28 de state membre UE într-un comunicat comun transmis în urma reuniunii de luni de la Luxemburg.

"Vizarea deliberată a spitalelor, a personalului medical, a şcolilor şi infrastructurii esenţiale, precum şi utilizarea bombelor baril, a bombelor cu dispersie şi a armelor chimice ... ar putea reprezenta crime de război", au afirmat şefii diplomaţiilor UE.

Pe de altă parte, armata rusă a anunţat luni că împreună cu armata siriană îşi va suspenda bombardamentele timp de opt ore joi la Alep în cadrul unei "pauze umanitare".

"O pauză umanitară va fi instituită pe 20 octombrie la Alep de la ora 08:00 la ora 16:00 locală", a declarat generalul Serghei Rudskoi, din cadrul Statului Major rus.