PDS a obţinut 36 de mandate parlamentare, cu cinci mai puţine decât cele necesare pentru a avea o majoritate în legislativul cu 81 de locuri de la Podgorica, însă procesul de votare a fost marcat de nereguli.

Duminică dimineaţă, 20 de cetăţeni sârbi au fost arestaţi, în timp ce încercau să intre în Muntenegru. Parchetul a anunţat că acest grup intenţiona să se înarmeze şi să comită "atacuri" în seara alegerilor, să îl izoleze pe prim-ministrul Milo Djukanovic şi să proclame victoria partidelor de opoziţie.

Suspecţii au fost filmaţi de mass-media când erau conduşi la interogatoriu, dar nicio armă nu a fost încă arătată de autorităţi. După interogatoriul celor douăzeci de suspecţi, Parchetul a precizat într-un comunicat că a decis „să menţină în detenţie, pentru 72 de ore, 14 dintre ei, în timp ce şase au fost eliberaţi". De asemenea, autorităţile încercau "să identifice" şi alte persoane despre "care s-a stabilit că aparţin acestui grup", pentru a putea proceda la arestarea lor.

Liderul Forumului Democrat, Nebojsa Medojevic, a declarat că arestările indică o tentativă de lovitură de stat orchestrată de către guvern. „Opoziţia a decis în unanimitate să nu recunoască rezultatul alegerilor ca urmare a unei tentative de puci şi a folosirii neadecvate a instituţiilor de stat, precum şi a creării unei atmosfere de teamă care a influenţat direct rezultatul alegerilor'', a spus Medojevic.

O misiune de monitorizare a alegerilor, trimisă de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a ajuns la concluzia că votul a „reflectat voinţa poporului'', chiar dacă presa nu a manifestat independenţă editorială în acoperirea unei campanii marcate de ''atacuri personale''.